čtvrtek 28. května 2015

KiBi nosítko - recenze a video!

Jedna ze sérií článků, které mám prozatím v hlavě, je o naší výbavě. Co máme, s čím jsme spokojení, co je na houby a tak. Protože recenzí není nikdy dost.


A začínám nosítkem KiBi, bez kterého by to u nás doma nešlo. Jako že vůbec a ani trochu. Eduard totiž velmi dlouho usínal jenom v KiBi a za chůze. Kolik kilometrů jsme se asi nachodili po našem bytě! Asi tak v roce začal zvládat usínání v posteli, u kojení a jsem tam s ním, ale už u toho aspoň nemusím pochodovat, jej! Přes den pokračuje v usínání v KiBi na gymnastickém míči, pokud není znehybněný, tak prostě běhá. Furt.



KiBi je české nosítko, které roste s dítětem. Dle mého názoru je to geniální vynález a nechápu, jak můžou lidi používat nerostoucí nosítka. Jde o to, že tady si můžete nastavit šířku nosítka mezi nohama dítěte do čtyř různých poloh. Je sice pro děti až od 4 nebo 6 měsíců (menším dětem je velké, neroztáhnout tolik nohy), ale zase vydrží do 3 a více let. A pro mini miminka je stejně lepší šátek, jak jsou měkoučká, tak potřebujou pořádně zabalit a přitulit. 

Na začátku jsme naše KiBi používali špatně, měli jsme ho špatně nastavené, teď už to vím a přiznávám na holej pupek. Na KiBi je totiž spousta různých popruhů a přesek a pro správné nastavení člověk potřebuje aspoň jedno PhD. v rodině (dvakrát Mgr. je očividně málo.) A tak jsem vytvořila videonávod, co s ním dělat, když ho vybalíte z krabice. Tak tady to je, není to dokonalé a myslím si, že jsem měla foťák trochu nakřivo, ale co už. Jo a je to anglicky, jako kompromis mezi češtinou a španělštinou. Pokud budete mít dotazy nebo připomínky, pište!




Závěrem tedy musím říct, že jsme s KiBi moc spokojení! Já i Don J. (ještě si nevybral, jak mu tu mám říkat.) Je nám pohodlné, jde krásně nastavit pro nás oba jak na břicho, tak na záda. Na zádech teda nejde dát vysoko, ale já jsem zvyklá nosit Edu v šátku hodně vysoko, aby viděl dopředu, a to v nosítkách prostě moc nejde. Příští video bude o nošení v KiBi na zádech, abyste viděli. Takže - KiBi vřele doporučujeme úplně všem. Ostatně to, že se na ně teď čeká 6 týdnů, mluví za vše, že ano.

1 komentář:

  1. Dobry den, chcel by som sa opytat, je mozne v tomto nositku nechat dieta, ktore este nedokaze sediet napriklad 6-8 hodin? Proste keby sme 5 mesacne mimino vytiahli na celodennu turu v tomto nositku - zvladne to bez ujmy?

    OdpovědětVymazat