úterý 21. července 2015

Vracečka a slevy

Ahoj, jsem Tereza a jsem vracečka. Nakupuju oblečení ve velkých zlých obchodech a pak ho vracím. Masivně. Jako že vrátím víc než půlku toho, co nakoupím. A nakupuju jenom ve slevách.


Mám k tomu ale racionální vysvětlení - může za to moje dítě. (Samozřejmě, že za to nemůžu já!) Kvůli němu totiž nemám čas, nemůžu si nic vyzkoušet v obchodě, tak si to prostě koupím, doma si to vyzkouším a když se mi to nelíbí, tak to vrátím. Takhle to zní rozumně, ne?

Ale tím to nekončí, třeba teď v červnu, když začaly slevy v H&M, koupila jsme si šaty a tílko. Šaty jsou krásný, ty jsem hned odstřihla od cedulky, ale tílko jsem ještě chvíli nenosila a mezitím přišla druhá vlna slev! Takže tílko původně za 8 jsem koupila za 5 a teď nově stálo 3 eura. Tak jsem ho vrátila den před vypršením 30 denní lhůty a koupila si ho za 3 eura. Ale mám to promyšlený, platila jsem ho v hotovosti, aby mě nemohli sledovat podle kreditní karty (a že to určitě dělaj, určitě tam mají seznam všecho, co jsem nakoupila i vrátila.) To už zní trochu hůř, že? 

Nedělám to furt, nakupuju jen dvakrát ročně, když jsou slevy - v lednu a v červenci. A nakupuju hlavně pro to moje dítě, protože já z oblečení tak rychle nevyrostu (teda doufám! Zrovna jsem snědla čokoládový nanuk...), ale Eduard roste a potřebuje další oblečení. Takže z letošních slev má dítě hromádku o výšce prvních čtyř dílů Harryho Pottera, zatímco ta moje dosahuje pouze prvního dílu a ten je ze všech nejtenší! A dětské oblečení vracím proto, že ho nakoupím moc. Takže vlastně šetřím.

Myslela jsem si, že letos už to mám za sebou. Jenže dneska jsem tam byla znova, vrátit to tílko. A zdá se, že je nás vracečů víc! Oni tam totiž mají nový věci, co tam předtím nebyly. Asi se tam ještě porozhlídnu...

2 komentáře:

  1. Ja tiez skusam doma a potom vraciam, ale toto ze vratit a kupit v druhej vlne zliav je super! Super napad, hahaha

    OdpovědětVymazat
  2. Tak mi to s tou vracečkou máme trochu jinak. My nakupujeme veliké množství oblečení po různých online second handech a tak a je to tak levné, že když to prostě nesedí, tak to prodáme jinde nebo si to necháme, protože je to prostě strašně levný :-D Jinak, kupujeme na onlinesekac

    OdpovědětVymazat