pondělí 15. února 2016

Recenze autosedačky | Klippan Kiss 2


O značce Klippan se v Česku moc neví. Ve Španělsku je to asi nejčastější značka autosedaček proti směru jízdy. Mají je totiž moc dobře promyšlené a vydrží dlouho, doopravdy, ne jen podle údajů výrobce. Mému modelovi je 26 měsíců, měří 88 cm.

Základní body


  • kategorie: 0-18 kg
  • směr: PROTI směru jízdy
  • upevnění: Isofix nebo pásy
  • od narození: ano
  • Plus test: ANO
  • cena: 9490 Kč

Rozměry


  • hloubka od sedadla: 77 cm
  • maximální výška zádové opěrky: 67 cm
  • hmotnost: 15 kg (udaná výrobcem)


Plusy


Klippan Kiss 2 je autosedačka pro děti od narození do 18 kg. Pro novorozence se dá používat jako vajíčko, má tři polohy a ta nejvíc sklopená je snad ještě více sklopená než většina vajíček, takže miminku nemůže přepadávat hlava dopředu. Podle návodů výrobce se dá používat jako vajíčko do 10 kg dítěte i bez té základny, upevněné jen pásem. Má vysunovací rukojeť, takže po sundání ze základny jde přenášet jako vajíčko a navíc má kolečka a další rukojeť, a tak jde převážet s dítětem uvnitř jako se vozí malé kufry na kolečkách.



Autosedačka má dvě části: vajíčko a základnu s nástavcem pro hlavu větších dětí. Takže když miminko roste, zůstává pořád ve stejné sedačce, jen se mu hlava vytahuje do té hlavové opěrky. S ní je sedačka dost vysoká, takže fakt vydrží až do těch 4 let. Zádová opěrka měří 67 cm a je nejvyšší v této kategorii, pro porovnání u Cybex Sirony je to 50 cm, a to je dost velký rozdíl. Pro větší děti je tam také hodně místa na nohy, není ta sedačka nalepená přímo na opěradle sedadla.

Mínusy

Mínusů jsem moc nenašla. Jedna majitelka této sedačky mi říkala, že v létě se v tom dítě hodně potí. Ten materiál opravdu nevypadá moc prodyšně, otázka je, jestli je to stejné nebo horší než u ostatních. Vyřešili to dokoupením prodyšné vložky.

Nejvíc sklopená poloha je podle návodu jen pro novorozence až do 9 kg. Nenašla jsem, proč by nešlo sklopit i větší dítě. Nemělo by tam tolik místa pro nohy, ale to dětem většinou nevadí. Myslím si, že na spaní by se to hodilo. Zkusím to zjistit. I tak se ale dá sklopit pro větší děti, má dvě polohy.

Výška pásu se nenastavuje automaticky, je potřeba ho naštelovat zezadu, ale to není věc, kterou byste dělali často. 

Závěr

Mně se Klippan Kiss 2 moc líbí. Je hodně vysoká, takže vydrží dlouho. Má dost místa pro nohy větších dětí. Je vhodná i pro novorozence, a to doopravdy, má tam to miminko dobrou polohu. Jde přenášet jako vajíčko a dokonce i převážet na kolečkách. A myslím si, že i ta cena je přijatelná, vhledem k tomu, jak dlouho vydrží a jaké má plusy. Upřímně kdybych teď vybírala autosedačku, vybrala bych tuto. 

Návody ke stažení v češtině najdete zde.

Tady ještě fotky s různě velkými dětmi, zdroj zde.

Novorozenec, maximálně sklopená

Dítě 26 měsíců, maximálně sklopená.

Dítě 5 let 10 měsíců, poloha nejvíc sedící.




9 komentářů:

  1. Ahoj, ja prave nejprve chtela tu jak mas ty, ale nakonec jsem koupila tuto http://www.detske-kocarky.cz/autosedacka-besafe-izi-combi-x3-2015.html , ale verim, ze obe budou dostatecne bezpecne a splni ucel ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, hlavně když je to proti směru jízdy:) Tak přeju, ať jste spokojení! Tereza

      Vymazat
  2. Ahoj, dají se prosím někde dohledat výsledky testů této sedačky (kromě toho, že prošla Plus testem)? Nedaří se mi nic najít. Děkuji. Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to sice česky, ale třeba s Google Translate v Chrome je to čitelné ;) http://www.petsvestek.cz/2016/02/recenze-autosedacky-klippan-kiss-2.html

      Vymazat
    2. Oprava linku: https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/detail.aspx?KisiID=502&nc=True&info=KLIPPAN+Kiss+2+Plus+(Isofix)&ergo=True

      Vymazat
  3. Zdravim, mam na Vas dotaz. Koukam na autosedacku Klippan a nenasla jsem zatim nikde, zda je mozne pripevneni pomoci pasu proti smeru jizdy. Mame dve auta a obcas jedu s dcerou ja a obcas jedeme druhym autem a idealne bych autosedacku kterou mohu mit ja oripevnenou pasem a v druhem aute isofix. Nebo myslite ze je lepsi ivestivat do dvou sedacek jako to mate Vy? Predem moc dekuji, je to veda!:) Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, věda to je:) Klippan je právě jedna z mála autosedaček, která jde přidělat i isofixem i pásy. Osobně si myslím, že je to nejlepší řešení.

      Vymazat
  4. Dobrý den,
    děkuji moc za Vaše články, právě řeším koupi autosedaček s isofixem a výhercem je asi Klippan (další variantou je Cybex Sirona). Jen bych se Vás chtěla zeptat na pár doplňujících informací. Máme dvojčata a zatím s nimi sedávám vzadu uprostřed, myslíte, že s těmito autosedačkami to bude možné? A jak tam vlézt? Zatím vždycky dáme jedno vajíčko, já si sednu doprostřed a na druhý bok dáme vajíčko. KLuci mají devět měsíců a zatím si nejsem jistá, že by to sami vzadu zvládli. Děkuji moc a mějte se krásně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. omlouvám se, že je to anonymní, moc s tím neumím zacházet. Jana

      Vymazat