pátek 19. února 2016

Recenze | boty Kidofit

A máme tu další ze série recenzí dětských barefoot bot a to sandále značky Kidofit z USA. Naše dítě v nich strávilo celé léto, začínal v nich jezdit na odrážedle a zažily toho s námi hodně. Vydržely všechno a pořád vypadají jako nové. 




Boty Kidofit mají hodně tenkou podrážku, pár milimetrů, ani půl centimetru to nebude, a ta podrážka je průhledná. Je to průhledná guma, která má sloužit k ověření velikosti. Ale pokud doma nemáte skleněný stůl, na kterém bude dítě běhat a vy budete ležet pod stolem a sledovat ho, tak stejně nevím, jak tu velikost ověříte. Všichni víme, že velikost obuvi se měří a zkouší, když dítě stojí, a ne když má nohy nahoru. 

Je v tom moje ruka. Nemáme tříprsté dítě.

Nicméně ta podrážka je fakt tenká. V krabici s botami jsou i dvě vložky, zelená a žlutá, různě tlusté, které slouží k regulaci šířky boty. Takže když má dítě užší nohu, vložíte tlustší vložku. My jsme používali tu tenší vložku, ta má asi 2 mm, takže i tak boty zůstávají barefoot. Někteří lidé nedávají žádnou vložku, ale to bych nedělala v sandálech, bosé chodidlo na tu gumu asi není úplně příjemné. S ponožkama možná, ale četla jsem, že se v tom víc potí noha. No my radši s tenkou vložkou.

Tyto naše sandále mají skvělý systém stahování kolem kotníku. Mají totiž jeden pásek normálně přes nárt a pak ještě jeden pásek vzadu přes patu. dají se tak hezky stáhnout okolo kotníku. Navíc pokud jsou dítěti ještě trochu větší, tak je vzadu víc stáhnete, a tím se mu posune noha o trochu dopředu v té botě. Například já mám syndrom kupování moc velkých bot, aby mu to jako nebylo hned malé (nejen bot, dělám to i s oblečením), tak se nám to na začátku léta hodilo. 



Design bot je samozřejmě otázkou osobního vkusu, na můj vkus by Kidofit mohly být trochu jednodušší a střídmější, ale letoění nová kolekce už je lepší. Taky jako sandále by ty boty mohly být víc otevřené, ale asi není jednoduché skloubit ochranu nohy a otevřenost boty. Aspoň je mohlo dítě nosit úplně všude, i do lesa a na kolo a tak. Kvalita materiálu velmi dobrá, vydržely i nešetrné zacházení, nic se nerozlepilo, neodlepilo ani nepřetrhlo. 

Celkově jsem s nimi byla moc spokojená. Jak jsem si zvykla na ten design a neotevřenost, tak byly skvělé. Jsou o něco užší než Livie and Luca, ale na průměrnou nohu Eduarda byly šířkou dobré. Koupila bych je znova a asi je i koupím znova, až bude potřeba nových bot.

3 komentáře:

  1. Muzu se zeptat, jakou mate velikost a v pripade, ze by to byla US 7,5 zmerila byste mi vnitrni sirku? Na jednom webu jsem nasla rozmer 6cm a na druhem 6,5, coz mi prijde dost velky rozdil a zajimala by me realita, diky moc.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den! Píšete, že kupujete reději boty větší, mám to podobně a ráda bych pořídila na letošní léto (rozuměj jaro-podzim) stejné sandálky Kidofit. Chci se zeptat, jak velký nadměrek jste brala, a co už by Vám přišlo příliš (s ohledem na tento model - doplňková vložka+pásek na patě). Syn má aktuálně nohu 15,5cm, je aro, noha asi ještě poskočí, přemýšlím o botech o stélce 17,3cm. Výrobce uvádí délky stélek 16,5 - 16,9 - 17,3 - 17,8 - 18,2. Myslím, že většina eshopů u nás nabízí jen lichá v pořadí.. Velmi děkuji, Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych klidně vzala tu 17,3 cm. Syn s nima začínal když měl nadměrek myslím přesně 2 cm, ale jak se vzadu dají stáhnout, tak to vůbec nevadilo.. Navíc když je to hlavně na léto, ještě mu noha trochu poporoste.. Přeju ať dobře vyberete, my jsme s nima byli fakt spokojení. Tereza

      Vymazat