středa 10. února 2016

Svršky | Francouzký šatník o pěti kusech

Dnes vám napíšu článek, který vypadá, že je z úplně jiného rybníka, než všechny ostatní. Ale není tomu tak! On někam vede, ale bude to na pokračování... Jste zvědaví, co teda bude?

Dnes je to o francouzském šatníku o pěti kusech, anglicky 5 piece French wardrobe. Ve světě módních blogů je to známá a slavná věc, já jsem o tom četla poprvé minulý týden. Ale moc se mi to líbí!

V podstatě jde o to, že si vytvoříte šatník z jednoduchých kousků, které půjdou dobře kombinovat a zároveň budou kvalitní, takže je nebudete muset za půl roku vyhodit a koupit nové. To se mým tričkům děje poměrně pravidelně. Asi jsme na ně zlá nebo nevím. Asi se budu muset smířit s tím, že trička za 100 Kč fakt nejsou kvalitní.

Není to plán, jak neutrácet milióny peněz za oblečení, protože pokud chcete, aby vám oblečení pár let vydrželo, musí být kvalitní. A levné oblečení zpravidla není kvalitní, to je jedna ze zákonitostí našeho světa (s vyjímkami samozřejmě, jako všechny zákonitosti.)

Nemusíte mít ve skříni jen 5 kusů oblečení, ale za rok máte povoleno koupit si jenom pět kusů oblečení. Takže si musíte fakt dobře rozmyslet, co si koupíte. Co potřebujete. A jestli se vám ta sukně ve slevách opravdu líbí a potřebujete ji nebo jestli se vám na ni nejvíc líbí třikrát přelepená červená cenovka. 

Co na to říkáte? Já jdu do toho a jsem zvědavá. Prý mezi těch 5 kusů nemusíme počítat spodní prádlo a ponožky. Ale kabelky jo. Já asi budu muset investovat ještě do základních triček, protože ty moje jsou na tom fakt dost špatně. Primarku se už budu vyhýbat no.

Tu sukni jsem vrátila. Koupila jsem si místo ní džínové šaty, do kterých jsem se zamilovala. O těch vám napíšu příště, je k nim příběh. Můj letošní nákup zatím obsahuje:

  1. džínové šaty (slevy Zara)
  2. černá halenka (to je hezké slovo) (slevy COS)
  3. džíny (H&M), které jsem si koupila ještě před projektem a možná bych si je rozmyslela... I když teď mám jen dvoje džíny, to není mnoho..

Takže už jsem za půlkou. To byl fofr. Ty trička asi fakt budu muset nakoupit mimo soutěž... 

Už tušíte, kam to bude směřovat? Těžko. Myslím si, že cíl ještě není vidět. Ale můžete hádat, zajímalo by mě to..

5 komentářů:

  1. Oou, tak ja zacnem az buduci rok radsej :-P

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, to je super nápad :) už někdy na podzim minulého roku jsem si říkala, že si začnu kupovat méně věcí, ale třeba i dražších kvalitnějších a hlavně budu přemýšlet, jak moc jsou praktické a jestli je opravdu budu nosit :-D S narozením miminka jsem musela své tričko - halenky - topy omezit na vybrané kousky (kvůli kojení, nošení - uvázání do šátku).
    Zatím jsem si koupila jeden krémový svetr. K jarním narozeninám si nechám ušít dvě trička od kamarádky - budou originální a snad i kvalitnější a praktičtější na nošení v šátku. Chci si ještě pořídit nosící mikinu :-D
    No držím si palce :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak Ti taky držím palce:) Já jsem na sebe teda taky zvědavá, jak jsem si říkala, že to nebude problém, tak nevím no..:) Nisméně přesně to, co píšeš, byly i moje myšlenky, tak tu vydrž a sleduj další články, kam povedou..:) Tereza

    OdpovědětVymazat
  4. A počítá se do toho i oblečení, které si sama ušiju? :-) Protože marně přemýšlím, kdy jsem si naposledy koupila něco "hotového"... Už vím, loni na podzim chlupaté ponožky :-D.

    OdpovědětVymazat