pátek 4. března 2016

Recenze | boty ZeaZoo

Dnes se dostáváme k botám, které Eduard nosí právě teď. Jsou to mokasíny bulharské značky ZeaZoo. Je to rodinná firma, a to je sympatické. A řeknu vám, že jsou hezké, funkčně dobré a opravdu barefoot, jen se zvenku docela brzy a docela hodně ošoupaly.



dětské barefoot boty ZeaZoo mokasíny
Jsou to kožené boty svrchu i zevnitř, podrážka Vibram je 5 mm tlustá. Jsou krásně ohebné ve všech směrech, snad nejohebnější ze všech, co jsme zatím měli, je to fakt jen jedna vrstva kůže, nic víc. Mají špičku trochu nahoru, ale jsou tak měkké, že se to srovná, jakmile v tom dítě stojí. Jsou o dost měkčí než třeba Livie and Luca, takže jim opravdu věřím, že ta špička jde dolů. Eda je začal nosit s nadměrkem 1,5 cm a vůbec mu to nevadilo, i když zvenku ty boty vypadaly, že jsou mu hodně velké. Ale jenom to tak vypadá.



dětské barefoot boty ZeaZoo mokasíny
Velikost 24/25, délka vyndávací vložky 15,5 cm a šířka vložky 6 cm, šířka boty 7,5 cm.

S botami jsme dostali vlněnou vložku, kterou jsme tam ze začátku nechávali pořád. Trochu se shrnovala, ale to by asi šlo vyřešit přilepením. Nicméně ta vlněná vrstva se jakoby sesunula nahoru do oblasti, kde už Eda neměl prsty, a udělala tam takový hrbol. Tak jsme ji pak vyndali, až by mu noha vyrostla, tak by měl prsty na tom hrbolu. Taky se ta vlna z toho trochu ošoupala a dovnitř vložky se dostal písek, který by se tak po 10 minutách intenzivního klepání asi vyklepal. Teď je nosí bez vložek.



Boty jsou poměrně široké, i když vložka měří jen 6 cm na šířku. Jak je vidět tady na fotce, po stranách dost povolily. Jak jsou kožené a měkké, tak se přizpůsobí noze, takže ty Edovy mají šířku 7,5 cm. Vevnitř v botě po straně není žádný šev, který by omezoval nohu na šířku. 

dětské barefoot boty ZeaZoo mokasíny
Jen ta kůže zvenku se hodně ošoupala, jak je vidět na fotkách. Už po prvním týdnu nošení to bylo na botech znát. Je pravda, že je Eduard nosí pořád a všude, ale to i všechny ostatní boty a ty zdaleka nevypadají takhle. Nosí je teď pět měsíců.

Druhá věc je, že ten vstupní otvor je poměrně široký a utahuje se jedním suchým zipem. A tak mi připadá, že nedrží úplně dobře na noze v náročnějších situacích jako lezení, šplhání a běhání v terénu. Ale dítě si vůbec nestežuje a z nohy mu nepadaj, tak nevím, jestli to není jen můj pocit. Zkoušela si je i Edova kamarádka, která má hubené nožky, a i jí šly dobře utáhnout tak, aby jí nepadaly. 


dětské barefoot boty ZeaZoo mokasíny
Celkově jsem s nima spokojená, jsou měkké i široké. To ošoupání mě trochu štve, ale není to funkční vada, takže to v podstatě nevadí. Kdyby se daly líp utáhnout na noze a neošoupaly se, byly by to ideální barefoot boty. 


6 komentářů:

  1. Impregnovala jste je? Děkuji, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neimpregnovala jsem je, voděodolnost jsme nepotřebovali. Ale je asi pravda, že by jim to možná pomohlo i proti tomu ošoupání... Tereza

      Vymazat
  2. wow! To je mazec jak jsou opotřebovaný. Já jsem první pořídila dceři na podzim ve vel 22/23. Neměla jiné boty na střídání (teda krom šatičkových a gumáků které měla jednou :-))Pískem vysypané hřiště (pláž), les, hory, kaluže, potok,průlez keři, rozbadněné pole, lezení po 4...A nošení na nich skoro není poznat. Měla je něco málo přes 3 měsíce, pak už zimní (taky zeazoo a zatím 3. měsíc a taky v pohodě). Takže se děsím momentu že napodzim bude mít zhruba tuhle velikost a boty takhle zrasuje-pořád si říkám, že ty boty odchodí i druhé dítě :-D Asi ji začnu otužovat aby chodila bosky i v říjnu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím no, možná je Eduard prostě ničitel:) Já bych je teda dalšímu dítěti ani nedávala kvůli tomu, jak se roztáhly do strany a přizpůsobily se jeho noze, tak si myslím, že by dalšímu neseděly...

      Vymazat
  3. Jejda, chtěla jsem je objednávat pro synka ale teď trochu váhám, je dost akční. Představovalajsem si že, je bude mít od jara do podzimu. Pomohla by třeba ta impregnace?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já fakt nechci tvrdit, že tak dopadnou každé Zeazoo, jsou to dobrý boty a dost lidí říká, že na těch jejich není nošení skoro znát. Ta impregnace by asi pomohla nebo nějaký jiný krém, natřít je... Tereza

      Vymazat