pondělí 14. března 2016

Recenze | Vivobarefoot baleríny Jing Jing

Dnes tu máme první recenzi barefoot bot pro dospělé. Bude jich víc... Jelikož jich máme doma docela hodně, dámské i pánské. Jednoho dne je vyfotím všechny spolu... Vlastně už v ničem jiném nechodíme. Mám jedny moc heký zimní botky na malém podpatku, ale už se mi do nich vůbec nechce. Jsem zhýčkaná pohodlností bosobot.



Jing Jing jsou barefoot baleríny značky Vivobarefoot, které existují v mnoha barevných variantách. Některé barvy se objevují a zase mizí, jiné (třeba černé) zůstávají navždy. Některé jsou hladké, jiné (třeba ty moje) mají vzor, některé jsou kožené, jiné z umělé kůže a další látkové. Podrážka je tenoučká 3 mm a pocitově snad nejtenší z těch, co mám.




Trochu nemilá věc jsou velikosti těchto balerín. Já jsem dřív normální boty nosila velikost 41, všechny Vivobarefoot mám 42 a tyto mám 43 a myslím si, že 44 by mi byly ještě líp, kdyby se v nějakém světě vyráběla velikost 44 mezi dámskými botami. A to dřív nevyráběli ani tu 43, to je novinka tak maximálně rok zpátky. Takže díky aspoň za ní!

Je to asi tím, že mají ty baleríny vzadu gumičku, která posunuje patu dopředu, a tak za patou je možná ještě trochu místa, ale prsty jsou až úplně vepředu. Některým ženám je to tak nepohodlné, že je vůbec nemůžou nosit. Mě to zas tolik nevadí, ale stejně pořád doufám, že ta gumička zpuchří a povolí.

Na šířku jsou užší než ostatní barefoot boty. My, co máme úzkou nohu, jsme za to rádi. Rády. Širší by mi padaly. Jeden pan prodavač mi říkal, že to nejsou doopravdy barefoot boty, že jsou moc úzké a vepředu nemaj dostatečný nadměrek. Asi si je zkoušel.




Kvalita provedení dobrá, trochu se jim třepí podšívka tam, kde je ta gumička, jako volné nitě z látky. Otříhala jsem je, to pomohlo. 

Každopádně se v nich chodí fakt jako naboso, hlavně kvůli té podrážce a kvůli tomu, jak drží na noze v podstatě jako ponožky. Kdyby ta gumička tak netáhla a netlačila tu nohu dopředu, byly by úplně perfektní. Ale i takhle je mám ráda.

Jen přemýšlím, že bych je obarvila na černou... Co myslíte? Nechat nebo obarvit?


3 komentáře:

  1. Jsou krásný a já osobně hlasuju pro zatím je nechat tak jak jsou a zapracovala bych na zpuchření gumičky ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska jsem zjistila, že se mi barvou hoděj ke kočárku, takže je zatím barvit nebudu :)) T.

      Vymazat
  2. Myslíte, že bych je mohl nosit i jako kluk? jsou hezké a asi i pohodlné. Ženy nosí pánské botky, proč ne naopak? Jirka

    OdpovědětVymazat