středa 15. února 2017

Proti směru

Mám tu jednu novinku. Založila jsem stránku protismeru.cz o autosedačkách proti směru jízdy a o bezpečném cestování. Zatím je tam pár článků, postupně budou přibývat. Budou tam i články z tohodle blogu, aby to všechno bylo přehlednější a jasnější. Pravděpodobně se ještě bude měnit forma a budu ráda za připomínky a návrhy na zlepšení.


Najdete tam základní článek o autosedačkách proti směru jízdy - zde.

Také aktualizovaný seznam dostupných protisměrných autosedaček - zde.

A hlavně je tam nový článek o tom, jak vybrat autosedačku - zde. Koukněte na něj, je tam seznam sedaček pro novorozence, pro větší děti do 25 kg, sedaček na pásy i výšky zádové opěrky pro představu velikosti. Doufám, že vám to pomůže při orientaci a při výběru.

Jinak připomínám naši skupinu na Facebooku Děti proti směru, která se nám hezky rozrůstá a mě to moc těší! Díky vám.

4 komentáře:

  1. Mohla bych se zeptat, zda nevíte, jak je to se zavinovačkami do auta? Zda je jejich použití ve vajíčku bezpečné (mám na mysli ty, které mají otvory na bezpečnostní pásy, dítě tedy leží/sedí zády na zavinovačce, poté je pripnuto pásy autosedačky a pak jej můžete zavinovačkou přikrýt). Pokud není doporučováno dítě poutat v bundě či kombinéze a pokud je opravdu zima, lze řešit toto zavinovačkou nebo pouze přikrytím dekou? Spousta zavinovaček se prodává, nikde jsem ovšem nenašla žádnou informaci (odbornou), zda toto je či není bezpečné. Nebo nevíte, kam se s tímto dotazem obrátit?
    Děkuji za odpověď.
    Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem to tu ještě jednou pořádně pročetla a myslím, že jsem odpověď našla :-)http://www.petsvestek.cz/2015/12/oblekani-do-autosedacky.html
      Díky za skvělé články, manžel nebude mít radost, až mu oznámím, že budeme muset koupit novou autosedačku :-D

      Vymazat
  2. Děkuji za tipy a především za tvůj blog kde čerpám :) Ale tady u těch autosedaček si stále nejsem jistá. Kterou autosedačku by jsi mi mohla doporučit z vlastní zkušenosti? Děkuji Pavla

    OdpovědětVymazat
  3. Já tedy doporučuju ještě přikoupit podložku pod autosedačku. Zvyšuje se tím bezpečnost samotné autosedačky. My ji máme koupenou odtud.

    OdpovědětVymazat