středa 13. dubna 2016

Svršky | Moje základní kojící výbava

V minulém článku (odkaz zde) jsem vám psala mé pohnutky ohledně oblečení pro kojící matku. A že to není jen tak. A že vám nikdo neřekne "Tohle je na kojení" u ničeho jiného než bavlněného trička přeříznutého vejpůl. A založili jsem novou skupinu na facebooku "Dá se v tom kojit?" (odkaz zde.) Dnes tu mám tedy základní přehled mojí prsodostupné výbavy, která se překvapivě vůbec neskládá z těchto triček.


Tílka

Mám hodně tílek. Jsou to tílka obyčejná, nebyly se samolepkou "kojící." Jak to nemá rukávy, tak je to totiž dostatečně pružné a flexibilní, aby to šlo stáhnout až pod prso. Nosím je v létě jen tak a v zimě jako spodní vrstvu pod cokoliv.

Mám několik tílek na široká ramínka z Tezenis (asi jsou to tyto), jsou pohodlná a levná, ale tak polovina z nich má už od prvního použití žmolky a vypadá to divně onošeně. Asi dvě to nemají, ale ty jsou asi 3 roky stará, tak možná to byl lepší materiál. Nevím, ale už si je nekoupím. Stejně tak tílka z Primarku jsou levná, ale vydrží asi tak 10 použití a pak se vyplandají nebo smrsknou. Kam půjdu pro nová tílka, to nevím.

Trička

Mám 3 trička z Bershky s výstřihem do v. Jsou dobrá, zatím drží, to pruhované mám obzvlášť ráda (taky je to na něm už vidět.) Bershka má ale posunuté velikosti a je potřeba brát věci aspoň o velikost větší než jinde. A i tak jsou dost na tělo. Pak mám tričko z H&M, které má výstřih s patentkama, to je super věc. Navíc je prý z organické bavlny, ale stejně nikdo neví, co to je a co se tomu dá věřit. Nicméně je příjemný a líbí se mi. No a dál jsem vytahala výstřih mnoha tričkům, která měla ho měla mělčí než by bylo vhodné. Nevydržely to a výstřih vypadá jako by mě za něj někdo pověsil do průvanu. Nejlepší je vodní výstřih, nařasený, je flexibilní a vypadá hezky. Mám jedno takové bezejmené tričko. Pro hlubší varianty se pod něj dá vzít třeba tílko.


Svetry

Svetry na knoflíky. Jakékoliv. Žádný jiný svetr vhodný ke kojení nemám. Nosím teď jeden oversized svetr, ke kterému jsem přišla u mého drahého ve skříni. Má malý výstřih a moje dítě to vždycky reklamuje, tady nejde mami, tak ten svetr zvedám nahoru, ale není to můj styl, padá to, nevidím na dítě, blbě se to vyhrnuje a vůbec.

Šaty

Poslední kategorií jsou šaty (kalhoty a sukně nepotřebují zvláštní kojící vlastnosti, že.) Hezké šaty na kojení můžou být na knoflíky jako košilové nebo s překříženým výstřihem. A nebo to samé jako u triček. A pak jsou další šatové triky, kterým se budeme věnovat příště.


2 komentáře:

  1. Ja kupujem tielka v HMku a zatial v pohode (mam dva druhy, jeden typ je so vzormi a na nich sa mi vystrih hrozne vytahal a potom mam basic bez vzoru a tie su zatial ok), len sa z nich da vytiahnut pohodlne iba jedno prso, co moju dceru niekedy stve, lebo pri kojeni sa chnape po druhom prse, pripadne ich strieda asi v polminutovych intervaloch a v takto velmi nemoze. Inak som este objavila muzovu mikinu so zipsom, co konci pod prsami, takze z darceka od jeziska sa stala moja nova kojacia mikina :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja kupujem tielka v HMku a zatial v pohode (mam dva druhy, jeden typ je so vzormi a na nich sa mi vystrih hrozne vytahal a potom mam basic bez vzoru a tie su zatial ok), len sa z nich da vytiahnut pohodlne iba jedno prso, co moju dceru niekedy stve, lebo pri kojeni sa chnape po druhom prse, pripadne ich strieda asi v polminutovych intervaloch a v takto velmi nemoze. Inak som este objavila muzovu mikinu so zipsom, co konci pod prsami, takze z darceka od jeziska sa stala moja nova kojacia mikina :-)

    OdpovědětVymazat