pátek 5. června 2015

Plavání miminek


Je hrozně moderní chodit s miminkama plavat do bazénu (fotky z bazénu nemám, tak aspoň z letošního poprvé na pláži). Tady ve Španělsku určitě a myslím si, že i v Česku. Některé rodiče k tomu asi žene snaha naučit dítě přežít, ale myslím si, že většina matek to dělá proto, že prostě s malým miminem se skoro nic jiného dělat nedá. Obzvlášť pokud někdo nenosí dítě v šátku nebo nosítku, to fakt nevím, co celý dny dělaj. Takže když chcete dítě na chvíli vypustit z kočárku, hned se to plavání nabízí. 


Já plavání nemám ráda, všechny plavecké sklony a vlohy u nás v rodině dostala moje sestra. Takže chudák Eduard byl poprvé v bazénu až v roce a půl (jako jo, vloni byl párkrát namočen v moři, ale jinak nic.) Nepřišlo mi nutný ho tam brát dřív, plavat se stejně naučí až později.

Španělské kolegyně matky mi vyprávěly, jak na jejich kurzu plavání hoděj miminko do vody, ono se sice neutopí, ale pláče, to nevadí, ono si zvykne, že jo. No a ty rodiče s nima vůbec do toho bazénu nevlezou! Odevzdaj malinkatý miminko cizímu člověku, kterej ho strká pod vodu! No to by mě asi trefilo, jen na něco takového koukat, i kdyby tam nebylo moje vlastní dítě. Prej je to trochu"chevy" (tj. heavy, náročný), ale asi to tak musí být, říkaj matky. No to určitě.

No ale nastal Edův čas a hlavně trochu moje nuda, co tady furt dělat, tak jsme vyrazili s kámoškama na volné plavání. A Edovi se to fakt líbí! A já to teda taky vydržím... Koupila jsme permanentku a začala jsem googlit "how to teach your baby to swim" a našla jsem krásná videa, o která se chci podělit! Jsou tam jednotlivé lekce hezky ukázané a je to rozumný styl, nehází děti do vody, nenutí je brečet, jsou na ně hodní. Tady je odkaz - klik, je to australská škola plavání z uswim.com. (I když Eduard se jako první naučil skákat ze břehu, celej se potopí a ani se netopí.) Od září možná půjdeme i na nějaký ten kurz, ale ještě uvidíme.

1 komentář:

  1. Ahoj, ráda prohlížím Tvé webové stránky. Musím říct moc zajímavé čtení, pěkné fotky i video.Mám také děcka ve věku 2. a 3 roky. Taktéž jsme s nimi vyrazili do světa. Nafotila jsme s dětmi pár fotek i videa. Jelikož vlastníme ani foťák , natož kameru. Bylo to foceno i natáčeno mobilní telefonem. Ale když bychom chtěli profi, máme poblíž zde tento ateliér, kde můžeme dát děti zvěčnit. Přeji hezký den.

    OdpovědětVymazat