středa 10. června 2015

Sobrasada ze sušených rajčat


Jedna rychlovka z kuchyně. Tady ve Španělsku se tomu říká sobrasada vegetal, normální sobrasada je totiž červená věc z masa, vegetariánská je ze sušených rajčat. Nechce se mi tomu říkat pomazánka, ale v podstatě je to pomazánka no. Možná je to podobné červenému pestu, to jsem nikdy nedělala, tak nevím. Ale je to děsně dobrý!

Sušená rajčata se tu prodávají opravdu suchá, ne namočená v oleji. A osobně příště dám míň česneku nebo ho nedám vůbec, protože syrový česnek moc nemusím, příjde mi, že přebije všechno ostatní. A španělská mletá paprika je taky jiná, než ta česká, taková výraznější, trochu jako uzená... Tady je recept:

50 g sušených rajčat 
20 g piniových oříšků
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžíce mleté papriky
10-15 lístků bazalky
anýz, římský kmín, oregáno, sůl, pepř aj. podle chuti

Sušená rajčata jsem namočila do vody přes noc, jednou jsem ji vyměnila, aby ztratily co nejvíc soli, byly zrovna hodně slané. A pak už jen všechno do mixéru a rozmixovat na pastu, případně přidat olivový olej. Mažeme na chleba, pod to může přijít olivový olej, ale nemusí.

Žádné komentáře:

Okomentovat