pátek 26. února 2016

Recenze | boty Little Blue Lamb Originals

Dneska je u nás krásně a teplo jako v létě a já pro vás mám recenzi zimních bot. Je pravda, že si je Eduard moc neužil, protože tady letos prostě nebyla zima. Boty jsou to fakt teplé, mají měkký a hebký kožíšek venitř, že bych si tam nejraši vlezla sama. Celá. Ale k té recenzi.



Zimní barefoot boty se shánějí špatně, když má bota fakt tenkou podrážku, tak logicky není moc teplá. Něco se dá řešit teplou ponožkou, ale když je velká zima, tak to chce i teplé zimní boty. Tak jsem Edovi pořídila Little Blue Lamb z nové řady Originals. Prý to má být opravdová barefoot kolekce. No není.

Velikost 25, délka vyndávací stélky 16 cm a šířka 6 cm.

Největším plusem je, jak jsou ty boty lehoučké. Jsou skoro až nemožně lehké. Když je vezmete poprvé do ruky, tak si říkáte, jak je možné, že jsou tak lehké? Jsou dostatečně široké, je tam místo na prsty i pro širší nohu, i když trochu ubírá ten zimní kožich. Stélka jde vyndat, takže se dá snadno ověřit velikost. A dají se hodně otevřít, aby se do nich dobře lezlo.


Podrážka je ohebná příčně i podélně, na patě trochu míň. Jenže ta podrážka je 8 mm tlustá, a to není žádný barefoot. Na zimu dobrý, izoluje od země a je ohebná, ale rozhodně skrz tu podrážku není cítit každý kamínek nebo nerovnost, nedává noze žádně podněty z povrchu země. 

Svrchní materiál je textilní, není tedy nepromokavý a nejsem si jistá, jestli by mu pomohla impregnace, my jsme to nepotřebovali. Ani na provedení si nemůžu ztěžovat, ale Eduard je fakt moc neunosil, vypadají pořád jako nové. Pořád jsou to ale levnější boty z Číny, takže od nich nemůžeme čekat super kvalitní boty, které vydrží několik let.


Za mě tedy jako zimní boty dobrý, když hledáte lehkou, širokou a teplou botu s ohebnou podrážkou. Jako jarní/letní/podzimní boty bych je nekupovala. Radši bych hledala nějaké opravdové barefoot boty s tenkou podrážkou, přes kterou je cítit terén a člověk tak dostává spoustu informací a podnětů pro nervovou soustavu. Protože sama nosím barefoot boty a vím, jak je to příjemné a pohodlné.

Žádné komentáře:

Okomentovat