pondělí 22. února 2016

Recept | Zdravá buchta z jablek a ovesných vloček

Dnes je pondělí a měl by tu být článek o autosedačkách, mám ho rozepsaný, ale dává mi zabrat, je k tomu dost článků. Tak ho odložím na příští týden, nevadí? Místo toho mám pro vás recept. Zdravý recept na buchtu z ovesných vloček a jablek, bez cukru a bez mouky, žádne zlo. Takže v podstatě je bezpečný pro děti tak jako autosedačky, o kterých píšu. Hezky jsem to vymyslela, že?


Recept je velmi jednoduchý a zvládnou ho i děti, teda pokud zvládnou nastrouhat jablka, nebo jim s tím tatínek pomůže třeba. Pak už jen smícháme dalších pár ingrediencí a upečeme. 

Ingredience na jeden plech:
  • 6 nastrouhaných jablek
  • 3,5 hrnku jemných ovesných vloček
  • 2,5 hrnku jablečné šťávy nebo bio jablečného džusu
  • 2 zralé banány
  • 6 lžic olivového oleje
  • skořice
  • a podle chuti rozinky, ořechy, sušené meruňky apod.


Nastrouháme jablka do mísy, vidličkou rozmačkáme banán a smícháme všechny ingredience tak, aby se spojily, můžeme nechat chvilku odležet, aby vločky změkly a spojily se lépe. Plech vymažeme trochou olivového oleje a vložíme těsto, vařečkou nebo vidličkou ho umačkáme do rovnoměrné vrstvy. Můžeme posypat skořicí. Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut. 

Jednoduché, rychlé, zdravé a dobré. Napište mi, jak vám chutnal, jestli to budete zkoušet.

Žádné komentáře:

Okomentovat