neděle 10. ledna 2016

Statistika z Norska

Dnes se podíváme na bezpečnost dětí v dopravním provozu v Norsku, jako jedné ze zemí s nejvyšší úrovní bezpečnosti v dopravě a také jedné ze zemí, kde děti jezdí v autosedačkách proti směru jízdy minimálně do čtyř let.


Norská Rada dopravní bezpečnosti totiž vydala prohlášení, že v roce 2015 v Norsku nezemřelo ani jedno dítě při dopravní nehodě. (Vydali to prohlášení na začátku prosince, snad to vydrželo až do konce roku.)

Rada dopravní bezpečnosti říká, že rodiče jsou čím dál tím lépe informovaní, zvládají děti vložit a připoutat do autosedačky správně a bezpečně a také že vozí své děti prosti směru jízdy do věku 4 let. 

Samozřejmě k tomu přispívají i jiné faktory: bezpečnější auta, lepší silnice, nižší rychlostní limity apod. Nicméně to, co můžeme ovlivnit my rodiče, je jasné - zkontrolovat upevnění autosedačky v autě, sundat dítěti zimní bundu, pořádně ho připoutat, utáhnout pásy. A zvolit autosedačku proti směru jízdy co nejdéle to půjde.



1 komentář:

  1. Ahoj, ráda čtu tvé zajímavé články. Letos jsem z manželem a dětmi cestovala do Norska. Měli jsme odlet z Prahy. Na letiště jsme jeli svým autem. Proto jsem na internetu sháněla vhodné parkoviště v blízkosti letiště. Pak jsem ho našla zde , auto tam bylo zaparkované po celou dobu našeho pobytu v zahraničí. Dovolená byla skvělá. Hezký den.

    OdpovědětVymazat